Skip to main content

Естетична гинекология

Лазерно лечение и естетични процедури с СО2 лазер

Приложения в естетичната гинекология:
 1. Млади жени след  нормално раждане, които имат проблеми с незадържане на урина, по-груби цикатрикси в областта на шевовете, епизеотомия или перинеотомия.
 2. Намаляване на пигментациите в интимната област останали след бременността.
 3. Отстраняване на естетични дефекти по големите и малки срамни устни на гениталиите на жената.
 4. Посткоитални цистити срещащи се при много млади жени
 5. При млади жени приемащи Орални контрацептиви (ОК) лигавицата на влагалището става по-ранима и има дразнене при полов контакт.
 6. При жени страдащи от вагинизъм (силно болезнени полови контакти).
 7. При жени преди Менопауза или в периода на Менопауза страдащи от сухота във влагалището т.нар. вулвовагинална атрофия.
 8. При жени след химио- или лъчетерапия (локално вагинално), по повод онкологично заболяване.
Терапията с СО2 лазер подобрява и възстановява еластичността и хидратацията на влагалищните стени и по този начин подобрява сексуалния живот на жената и партньора и.

Какво да очаквам по време на лазерното подмладяване на влагалище и интимна зона?

Лазерните естетични и терапевтични процедури с СО2 лазер се провеждат в амбулаторни условия, не се изисква пролежаване на жената в стационар, не се изисква предварителна подготовка, отнемат между 30-40 мин. Не се изисква обезболяване въпреки, че за по-голям комфорт на жената се поставя локално обезболяващ крем.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ...

Желаете мечтаното тяло?

FRACTIONAL CO2 LASER

 • Лазерно подмладяване

  СО2 Лазерно подмладяване на влагалище и интимна зона при атрофия на влагалище, при уринарна инконтиненция, цикатрикси и др.
 • Лазерно стягане

  СО2 Лазерно стягане и избелване на лабии и перинеум
 • Лазерна ЛАБИОПЛАСТИКА

  СО2 лазерна ЛАБИОПЛАСТИКА (намаляване на срамни устни)

5D HIFU SKIN TIGNTENING MACHINE

 • Подмладяване на влагалище

  Даймънд клиник разполага с най-модерни апарати за Стягане и подмладяване на влагалище

Инконтиненция

Инконтиненция на урина (изпущане на урина) - представлява неволно изтичане на урина, което ние не можем да контролираме и без да ни се ходи до тоалетна.

Използваниите от нас методи не изискват болничен престой, веднага след процедурата жената може да се върне към ежедневните си задължения и работа.

Лечение на инконтиненция

ТЕРАПЕВТИЧЕН СТОЛ С ВИСОКО-ИНТЕНЗИВНА МАГНИТНА ТЕРАПИЯ

Използва се за лечение на уринарна инконтиненция (изпускане на урина) при жени и мъже, простатит, еректилна дисфункция. Използва принципа електромагнитната стимулация на мускулите. По този начин се стягат мускулите на тазовото дъно, повишава се притока на кръв в тази зона, насищането с кислород на тъканите и се стига до намаляване или изчезване на симптомите.

Провежда са без предварителна подготовка, просто се сяда на стола и се стои в продължение на 25 мин. Необходими са няколко процедури като се правят два пъти седмично за постигане на максимален ефект

КЛИМАКС

Климаксът е естествен етап от живота на жената, свързващ репродуктивния й период със сениума. За нашите географски ширини климакса при жените настъпва около 50 годишна възраст. Продължителността му е индивидуална. Разделя се на няколко периода: пременопауза, менопауза и постменопауза.

Не се срамувайте да споделите свойте оплаквания от менопаузата със специалисти, защото ние можем да Ви помогнем да продължите:

- да изпълнявате ежедневните си задължения

- да продължите да танцувате

- да продължите да се смеете - да продължите да носите внуците на ръце и да се забавлявате с тях

Често задавани въпроси


Какво да очаквам по време на лазерното подмладяване на влагалище?

Лазерните естетични и терапевтични процедури с СО2 лазер се провеждат в амбулаторни условия, не се изисква пролежаване на жената в стационар, не се изисква предварителна подготовка, отнемат между  30-40 мин. Не се изисква обезболяване въпреки, че за по-голям комфорт на жената се поставя локално обезболяващ крем. Накрайникът, който се използва е с ъгъл на лъча на 360 градуса, което прави процедурата прецизна и бърза.

Единствено преди процедурите трябва да има изследване на влагалищен секрет за микробиология  и профилактична цитонамазка (с нормален резултат). Трябва, разбира се, да има гинекологичен и ултразвуков преглед на жената, за да се изключи бременност и активни възпалителни процеси.

След процедура жената се връща веднага към ежедневните си задължения.

Какъв режим спазвам след процедура за лазерно подмладяване на влагалище?

След направената процедура се изискват 5-7 дни без полови контакти, без посещения на басейни, сауни, вани, без използване на тампони във влагалище, без влагалищни промивки.
Провеждат се от 3 до 7 процедури с интервал от 1 месец между тях. Резултат се очаква на 10-ти до 15-ти ден след първа процедура. Но за да има дълготраен и пълен ефект са нужни поне 3 процедури. С последващи поддържащи терапии 1 път в годината.
Ефекта се засилва и става по-продължителен, ако се съчетае и с локални препарати или витамини през устата. А протоколът на съчетаване на Плазмолифтинг и СО2 лазер дава най-добри резултати и при приложение върху лице и при вагинално подмладяване. Използват се различни схеми на приложение изработени индивидуално за всеки пациент.

Основни противопоказания за лазерна терапия

1. Остри възпалителни заболявания в момента на терапия, най-вече на мястото на приложение.
2. Бременност и кърмене.
3. Психични заболявания.