Skip to main content
Мечтаното тяло с Даймънд Клиник

Премахване на стрии

В Даймънд Клиник предлагаме различни видове процедури за лечение и премахване на стрии

diamond clinic - процедури и лечения за СТРИИ
diamond clinic - процедури и лечения за СТРИИ

Подходящи
процедури за Премахване на стрии

Процедура 1

CO2 ЛАЗЕР

CO2 лазерът помага за възстановяване на еластичността на кожата, като стимулира производството на нов колаген и еластин.

Процедура 2

МЕЗОТЕРАПИЯ

Основава се на инжекции с мезококтейли, които съдържат комбинация от витамини, минерали, хиалуронова киселина и други полезни съставки
Процедура 3

РАДИОЧЕСТОТНАТА ТЕРАПИЯ (RF)

Процедурата съсредотачава вниманието си върху стимулирането на производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата + подобрява кръвообращението. RF терапията не изисква период на възстановяване и не оставя следи върху кожата
Процедура 4

МИКРОНИДЛИНГ

Извършва се с помощта на устройство, оборудвано с множество микроскопични игли, които проникват в повърхностния слой на кожата. Този малък, но ефективен механизъм създава микро-ранки, които стимулират природния процес на регенерация на кожата.

CO2 лазер

Как CO2 лазерът действа при стрии?

Стриите се образуват, когато кожата се разтегне твърде бързо. Това може да се случи по време на бременност, бързо наддаване или отслабване, или поради хормонални промени.

При стрии кожата е накъсана и еластичността ѝ е намалена. CO2 лазерът помага за възстановяване на еластичността на кожата, като стимулира производството на нов колаген и еластин.

Процедура

Процедурата с CO2 лазер за лечение на стрии се извършва в клиника или медицински център. Процедурата обикновено отнема около 60 минути.

Първо, кожата се обезболява с локална упойка. След това лазерът се използва за премахване на горните слоеве на кожата.

След процедурата кожата може да бъде зачервена и подута. Това обикновено отшумява в рамките на няколко дни.

Кой е подходящ за лечение на стрии с CO2 лазер?

Лечението на стрии с CO2 лазер е подходящо за хора, които имат следните стрии:

  • Свежи стрии, които са на възраст до 1 година
  • Стрии, които са червени или розови
  • Стрии, които са разположени по корема, бедрата, седалището или гърдите

Резултати

Резултатите от процедурата с CO2 лазер за лечение на стрии обикновено се забелязват след няколко седмици. Стриите стават по-малко забележими и кожата става по-гладка и еластична.

Мезотерапия

лечение и процедури в Даймънд Клиник EMSLIM

Мезотерапия за стрии представлява иновативен и ефективен метод за подобряване на външния вид на кожата, особено при проблема със стрии. Стриите са линии от изтеглени или разкъсани тъкани в дълбоките слоеве на кожата, често възникващи в резултат на бързото разтягане или силно натоварване на кожата, като по време на бременност, бързо отслабване или пубертет.

 

Мезотерапията се основава на инжекции с мезококтейли, които съдържат комбинация от витамини, минерали, хиалуронова киселина и други полезни съставки. Този подход позволява прясно и директно прилагане на активните вещества в засегнатите области на кожата. Инжекциите се правят в повърхностния слой на кожата или директно в стриите, което ускорява процеса на регенерация и стимулира производството на колаген и еластин.

 

Едно от ключовите предимства на мезотерапията за стрии е, че тя е минимално инвазивна и безболезнена процедура, която не изисква дълго възстановително време. Пациентите могат да се върнат към ежедневните си дейности веднага след терапията. Освен това, тъй като мезотерапията цели конкретните проблемни зони, резултатите са видими бързо.

 

Редовните сесии на мезотерапия за стрии могат да подобрят еластичността на кожата, да намалят видимостта на стриите и да предотвратят появата на нови. Този метод предоставя персонализиран и целенасочен подход към възстановяване на кожата, като по този начин подобрява самочувствието и увереността на пациентите.

Все пак, е важно да се консултирате с квалифициран кожен лекар, преди да започнете лечение, за да се определи подходящият мезококтейл и брой сесии в зависимост от индивидуалните ви нужди и кожни характеристики.

Радиочестотната терапия (RF)

Радиочестотната терапия (RF) предоставя ефективен и неинвазивен метод за борба със стрии, съчетавайки няколко значими ползи за кожата. Процедурата съсредотачава вниманието си върху стимулирането на производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Колагенът, отговорен за еластичността и плътността на кожата, се възстановява, подобрявайки тургора и текстурата на кожата.

Освен това, RF терапията подобрява кръвообращението в областта, където се прилага. Този ефект насърчава по-добро снабдяване на тъканите с кислород и хранителни вещества, ускорявайки процеса на регенерация. Това допринася за изглаждане на стриите и поддържане на здравословен вид на кожата.

Важно е да се отбележи, че RF терапията не изисква период на възстановяване и не оставя следи върху кожата. Сесиите са бързи, безболезнени, и пациентите могат незабавно да се върнат към ежедневните си дейности. Редовните сесии обещават значително подобрение на външния вид на стриите, съчетано с по-гладка, по-еластична и младежка кожа.

Резултатът от RF върху стрии няма да бъде незабавен и толкова видим както при лечение с CO2 лазер или мезотерапия.

Микронидлинг

Микронидлинг е иновативен метод за успешно лечение на стрии, осигурявайки резултати, които се отличават с ефективност и минимални време за възстановяване. Стриите, произтичащи от разтягане или разкъсване на кожните тъкани, са чест проблем, който често предизвиква неудовлетвореност с външния вид на кожата.

 

Микронидлинг процедурата се извършва с помощта на устройство, оборудвано с множество микроскопични игли, които проникват в повърхностния слой на кожата. Този малък, но ефективен механизъм създава микро-ранки, които стимулират природния процес на регенерация на кожата.

Едно от ключовите предимства на микронидлинг за лечение на стрии е стимулирането на производството на колаген. Колагенът, отговорен за еластичността и плътността на кожата, се възстановява, като подобрява текстурата и структурата на кожата в засегнатите области. Процесът ускорява регенерацията на клетките и изглаждането на стриите.

Микронидлинг предоставя и допълнителни ползи, включително подобряване на абсорбцията на топични лекарства и съставки, които могат да ускорят процеса на възстановяване. Процедурата е минимално болезнена, а времето за възстановяване обикновено е кратко.

Важно е да отбележим, че резултатите от микронидлинг може да изискват повече от една сесия, в зависимост от индивидуалните характеристики на кожата и степента на стриите.

Преди да започнете лечението, е важно да консултирате със наш специалист, за да се определи подходящата програма за лечение, съобразена с вашите нужди и очаквания.

Препоръчани Процедури

Промо пакети за лечение и процедури в Даймънд Клиник

Пакет Стрии

Само 480 лв
CO2 ЛАЗЕР + МЕЗОТЕРАПИЯ + RF + МИКРОНИДЛИНГ
До края на промоцията остават:
дни
:
часа
:
мин
:
сек

Промо пакети

СРЕБЪРЕН КОМБИНИРАН ПАКЕТ

1.Hydrafacial+Кислородна терапия= 70лв
2.Кавитация- 1 пр.= 35 лв
3.Криолиполиза= 140 лв
4.EMSlim= 50 лв
5.Масаж (Класически- цяло тяло)= 60 лв

Редовна цена пакет - 355 лв - Промоционална цена- 284 лв (СПЕСТЯВАТЕ - 71 лв)

ЗЛАТЕН КОМБИНИРАН ПАКЕТ

1. Криолиполиза - 140 лв
2. EMSlim- 50 лв
3. PRP цяло лице (плазмотерапия)- 190 лв
4. PRP скалп- 350 лв
5. Масаж цяло тяло (Класически)- 60 лв

Редовна цена пакет 790 лв - Промоционална цена- 595 лв (СПЕСТЯВАТЕ - 195 лв)

ПЛАТИНЕН КОМБИНИРАН ПАКЕТ

1. CO2 Ресърфейсинг на лице = 1000 лв
2. Криолиполиза = 140 лв
3. EMSlim + Терапевтичен стол = 90 лв
4. CO2 заличаване на стрии = 350 лв
5. PRP (Плазмолифтинг) скалп = 350 лв
6. Масаж цяло тяло (Класически) = 60 лв

Редовна цена пакет 1990 лв - Промоционална цена 1590 лв (СПЕСТЯВАТЕ - 400 лв)

ДИАМАНТЕН КОМБИНИРАН ПАКЕТ

1. HIFU стягане на влагалище (*с готови изледвания) = 500 лв.
2. HIFU цяло лице = 700 лв.
3. Криолиполиза = 140 лв.
4. EMSlim + Терапевтичен стол = 90 лв.
5. PRP (Плазмотерапия) скалп = 350 лв.
6. Масаж цяло тяло (Класически)= 60 лв.
7. CO2 заличаване на стрии= 350 лв.
8. Луксозен хотел = 100 лв.
* Микробиология + Цитонамазка

Редовна цена на пакет 2290 лв - Промоционална цена 1830 лв (СПЕСТЯВАТЕ - 460 лв)

КОМБИНИРАН ПАКЕТ „ЦЯЛОСТНА ИНТИМНА ГРИЖА“

1. CO2 или HIFU подмалдяване на влагалище = 600 лв
2. Лазерна Лабиопластика (с CO2) = 2300 лв
3. Избелване на лабии и перинеум

Редовна цена на пакет 3300 лв - Промоционална цена 2900 лв (СПЕСТЯВАТЕ - 400 лв)

Искате ли да научите повече или имате нужда от консултация?

Нашите консултанти ще отговорят
на всеки Ваш въпрос