Skip to main content

Нехирургична лабиопластика - какво е, ползи, разлики с хирургичната лабиопластика

Нехирургична лабиопластика - какво е, ползи, разлики с хирургичната лабиопластика

Някои жени може да се притесняват за своята интимна анатомия или срамни устни и може да изпитват дискомфорт при носене на тесни дрехи, упражнения или полов акт. Обичайно е лабиалната тъкан да се увеличава по размер и да променя формата си след раждане, хормонални промени, загуба на тегло или стареене. Тези промени могат да повлияят неблагоприятно на самочувствието, рутинните упражнения и сексуалната функция.

Докато хирургическата лабиопластика (процедура, която обикновено разчита на премахване на прекомерна лабиална тъкан) е била традиционно лечение за проблеми с лабиите, все повече и повече жени сега искат минимално инвазивна опция за лечение без ексцизия. 

Какво е лабиопластика без белези?

Лабиопластиката без белези, известна още като AVIVA или FemTite лечение, е популярно лечение за преформатиране и стягане на лабиалните тъкани. Ние извършваме лабиопластика без белези с помощта на инжекционно обезболяващо лекарство и смешен газ (известен също като ProNox) без рязане или шевове. Вместо традиционната хирургия с изрязване на тъкан, водеща до дълги белези и обширно заздравяване, се използва радиочестотна (RF) технология или лазерна технология за стягане и намаляване на размера на срамните устни без рисковете, свързани с традиционната хирургична лабиопластика. След лабиопластика без белези времето за престой е минимално, като пациентите обикновено се връщат на работа в рамките на 1-3 дни след лечението. 

Каква е разликата между хирургическа и нехирургична лабиопластика?

Хирургична лабиопластика

Хирургическата лабиопластика  е дългогодишна процедура, която обикновено адресира прекомерна, асиметрична или разтегната лабиална тъкан, като я отстранява. По време на хирургическата лабиопластика хирургът отрязва и отстранява клинообразно или надлъжно парче лабиална тъкан, като впоследствие поставя шевове по разреза, за да го затвори. За разлика от това, нехирургичната лабиопластика избягва рязане и конци чрез използване на радиочестотна топлина за стягане на лабиалните тъкани.

 

Нехирургична лабиопластика

По време на нехирургичното лечение на лабиопластика без белези (РФ), се използва тънка сонда (с размерите на спагети), за да донесем нежно нагряване на тъканите на срамните устни, осигурявайки незабавен резултат от стягане и стимулирайки образуването на колаген и еластин. Резултатът е допълнително стягане на тъканите в продължение на няколко месеца след лечението. Допълнително предимство, осигурено от лабиопластиката без белези, е способността да се третират и тъканите около вагината и уретрата, с потенциал за подобряване на вагиналната сухота и стрес инконтиненцията на урина.

Кой е добър кандидат за нехирургична лабиопластика?

Жените, които се притесняват от външния вид на срамните си устни, могат да бъдат добри кандидати за нехирургична лабиопластика. По същия начин жени, които смятат, че прекалено дългите, асиметрични или разтегнати срамни устни пречат на ежедневните им дейности или сексуална функция, могат да обмислят нехирургичното лечение на лабиопластика. Друга група кандидати включва жени с лека до умерена стрес инконтиненция на урина (или проблеми със задържането на урина при дейности като кихане или упражнения); някои от тези лица могат да избегнат инвазивна тазова хирургия.

Какво мога да очаквам след нехирургична лабиопластика?

Възстановяването след нехирургична лабиопластика обикновено е по-кратко от това на хирургичния аналог. Някои пациенти, подложени на лабиопластика без белези, могат сами да се придвижват до и от лечението и могат да се върнат на работа след 1-3 дни. Лекият дискомфорт е често срещан след лабиопластика без белези и обикновено се овладява добре с противовъзпалителни лекарства като тиленол и компресиращи панталони за йога.

Нехирургична лабиопластика срещу хирургическа лабиопластика: Какво трябва да знаете

Когато става въпрос за увеличаване на размера и цялостния външен вид на срамните устни, по същество има два начина, които можете да предприемете: нехирургична лабиопластика и традиционна хирургична лабиопластика. И двата метода имат свой собствен набор от предимства и съображения и вашият избор до голяма степен зависи от вашите специфични нужди и очаквания.

Традиционна хирургическа лабиопластика: Класическият подход

При традиционния хирургически метод вашият хирург ще използва скалпел, за да направи прецизни разрези, за да отстрани излишната тъкан около срамните устни. Тази техника е доказана и предлага значителни промени, но включва хирургичен процес, който обикновено означава известно време за възстановяване .

Нехирургична лабиопластика: Модерната алтернатива

Нехирургичната лабиопластика, известна още като радиочестотна лабиопластика, предлага по-малко инвазивен подход. Вместо да използва хирургически инструменти като скалпели, вашият хирург използва ръчно устройство, оборудвано с радиочестотни електроди. Тези електроди прилагат лека форма на топлина към целевата област, стимулирайки фибробластните клетки в кожата. Тези фибробласти са от решаващо значение за развитието на съединителната тъкан и са отговорни главно за производството на колагенови протеини.

Защо да изберете радиочестотна лабиопластика?

Основната цел на тази нехирургична техника е да стимулира естественото производство на колаген и еластин в кожата. Радиочестотната технология се оказа ефективна при стимулиране на фибробластите, което позволява на тялото ви естествено да стегне и свие тъканта в лабиалната област. Много жени наблюдават забележими подобрения само за няколко дни след лечението. Освен това резултатите могат да продължат да се подобряват в продължение на няколко месеца, тъй като производството на колаген и еластин се увеличава.

Персонализиране на Вашето лечение

В зависимост от вашите специфични нужди и желани крайни резултати, може да са ви необходими няколко сесии на радиочестотна лабиопластика. Това ви дава по-висока степен на гъвкавост и контрол върху трансформацията на вашите срамни устни.

Коя опция е най-добра за вас?

Както нехирургичната лабиопластика, използваща радиочестотна или лазерна техника, така и традиционната хирургична лабиопластика предлагат потенциал за трайна трансформация на външния вид на вашите срамни устни. Най-добрият избор за вас зависи от редица фактори, включително вашето ниво на комфорт при хирургични процедури, очакваните резултати и естествените лечебни способности на тялото ви.

Консултирайте се със специалист в Центъра по естетична медицина

В Центъра по естетична медицина нашите опитни козметични гинеколози са на разположение, за да обсъдят задълбочено вашите възможности. Те ще работят в тясно сътрудничество с вас, за да определят дали нехирургичните алтернативи на традиционната лабиопластика могат да бъдат правилният курс на действие за вас, съобразен с вашите специфични нужди и очаквания.

Ползите от избора на нехирургична лабиопластика: Какво трябва да знаете

Нехирургичната лабиопластика набира популярност като популярна алтернатива на традиционната хирургична лабиопластика и има защо. Този подход предлага различни предимства, които могат да бъдат особено привлекателни за тези, които искат да сведат до минимум както белези, така и престой след процедурата. Ето някои от основните предимства на избора на нехирургичен подход, особено този, който използва радиочестотна технология:

Намалено време за престой за възстановяване

Едно от най-забележителните предимства на нехирургичната лабиопластика е невероятно краткото време за възстановяване. С процедурите, базирани на радиочестоти, повечето жени могат да се върнат към обичайното си ежедневие и работни ангажименти още на следващия ден. За разлика от това, хирургическата лабиопластика обикновено изисква по-дълъг период на оздравяване и поставя по-строги ограничения върху вашите дейности, включително полов акт, по време на фазата на възстановяване.

По-бързо време за процедура

Нехирургичната лабиопластика обикновено е по-бърз процес от хирургичния аналог. Тъй като няма включени разрези или конци, една сесия може да отнеме под час в зависимост от използваното оборудване и конкретните резултати, които целите да постигнете. Това означава, че можете дори да се приберете вкъщи веднага след процедурата, без да се притеснявате за болничен престой или потенциални усложнения като кървене или силен дискомфорт.

Минимална до без болка

Докато хирургичните процедури често включват известно ниво на болка или дискомфорт по време на фазата на възстановяване, нехирургичната лабиопластика обикновено се понася много по-лесно. Повечето жени съобщават само за лека чувствителност или леко подуване, които са лесни за овладяване симптоми, които обикновено преминават бързо.

Без опасения за белези

За много жени страхът от белези е основна грижа, когато обмислят всякакъв вид хирургическа интервенция. В Центъра по хирургия нашите висококвалифицирани хирурзи са обучени да сведат до минимум белезите при хирургични процедури. Въпреки това, с нехирургична лабиопластика, като радиочестотна лабиопластика, рискът от белези е практически елиминиран. Това е така, защото радиочестотните устройства работят без да проникват в кожата, което означава, че няма разрези, които потенциално биха могли да доведат до белези.

Козметичен външен вид и естествен вид

Тъй като няма разрези или шевове, крайният резултат от нехирургичната лабиопластика изглежда изключително естествен, предлагайки безпроблемна естетика, която не разкрива, че изобщо сте имали процедура. Това го прави идеален избор за жени, които се притесняват от появата на белези или конци след операцията.

Запазете час сега и се възползвайте от неустоимите ни оферти:

Моля въведете име и фамилия.
Невалиден телефонен номер.
Невалиден имейл адрес.
Моля, изберете дата, на която трябва да се свържем с вас.
Invalid Input