Skip to main content

Мезотерапия и Биоревитализация

| klinika | Медицински и естетични съвети
Мезотерапия и Биоревитализация

Мезотерапията и Биоревитализация представляват инжекционни процедури т.е. процедури чрез убождане. От вън навътре слоевете на кожата са:


1. епидермис
2. дермис
3. подкожие
4. мускули

Нашата процедура протича на ниво дерма. Убождането е в средна трета на дермата, където инжектираме активните вещества. С тях постигаме витаминизиране, хидратиране, заличават се много фините бръчки, ако има съдови звезди те също се премахват или намалява размера им. Изравнява се тена, премахват се тъмните кръгове под очите, ксантелазмите.

С мезотерапията не могат да се заличат всички бръчки по лицето, особено дълбоките. Затова мезотерапията трябва да се започне във възрастта между 25 и 30 годишна възраст, за да се хидратира и витаминизира кожата и по този начин тя се поддържа свежа и млада дълго време. Ако се започне към 40 годишна възраст няма да има същия ефект.

Най-често мезотерапията и биоревитализацията се прилагат:

☑ при девитализарана кожа, дехидратирана кожа, стрии, естрогенен дефицит, пре- и постменопаузална кожа, при белези от акне и други белези, тъмни кръгове около очите, оток на долен клепач, хиперпигментации, сенилни пигментации, следродилна алопеция, менопаузална алопеция т.е. окапване на косата. Също при мъже - андрогенна алопеция, постинфекционна алопеция, стрес алопеция и още много други.

☑ Локални участъци с подкожната мазнина могат да се третират с липолитици, продукти от мезотерапията, които разграждат мастните клети. Най-често това е под брадичката или по корема, бедрата, дупето, ханша. Може да се използва за подобряване растежа на косата и сгъстяването и. Използват са коктейли с витамини, амонокисилини, които ускоряват растежа и удебеляват косъма.

Мезотерапията и биоревитализацията протичат по един и същ начин - инжектиране на коктейли с витамини, аминокислини, минерали и хиалуронова киселина. Те водят да задържане на вода в кожата и от там изглаждането и , коригиране на много финните бръчки и подобряване на тена и. Разликата между двата метода е в плътността на хиалуроновата киселина, която участва в състава им. При мезотерапията тя е с ниска плътност, като вода е . а при биоревитализацията е по-плътна, а най- плътна е при т.нар. филъри, с които контурираме лицето и увеличаваме обема , изглаждаме по-дълбоките си бръчки.

Мезотерапията и биоревитализацията се прилагат по лицето, шията, деколтето, горната част на ръцете, коленете, скалпа на главата, по местата с локално натрупване на мазнини.

Процедурата отнема най-много 40 мин, в което време са включва и времето за анестезията, почистването на лицето, дезинфекцията и самата апликация на веществата. Няма болка по време на сеанса.
След процедурата може да има малки синини на някои от местата на убождане, лек отток, леко парене, сърбеж, но този дискомфорт преминава за 2-3дни.

Ефекта от процедурата е видим след 3- 4 седмици.

  • процедурите се правят през 1 или 2 седмици, зависи от препарата. Правят се от 4 до 6 – 8 процедури на сеанс.
  • като направим сеанса на мезотерапия / от 4 до 6 или 8 процедури /, той може да се повтори след 2-3 месеца, зависи от кожата и нуждата.
  • биоревитализацията на сеанс са 4 до 8 процедури и се повтаря след 4 до 6
    месеца.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация и консултация.

Моля въведете име и фамилия.
Невалиден телефонен номер.
Невалиден имейл адрес.
Моля, изберете дата, на която трябва да се свържем с вас.
Invalid Input