Skip to main content

Лазерно подмладяване - същност, процедура, подготовка

В нашия Център разполагаме с последно поколение СО2 лазер, с който извършваме ресърфисинг с цел подмладяване на кожа и лигавица в различна дълбочина.

Лазерът притежава свръхтънък лъч, който създава микроколони от коагулирана тъкан в кожата без да уврежда околните й зони. Загряването и „микрораничките“ предизвикват моментален оздравителен отговор в околната незасегната кожа, което води до заместването им с нова здрава и по-млада тъкан. Накратко под действието на лъча на лазера се образуват микрозони с увреждания, които „събуждат“ останалата тъкан и правят рестарт на колагенезата.

Ползи

От тази процедура може да се възползват както жени, така и мъже. Тя може да се приложи на лице с цел изглаждане на фините бръчки, повишаване на тонуса на кожата и еластичността, оеднаквяване на тена на лицето. Може да се приложи на цяло лице, шия, деколте и ръцете.
Също така и за "подмладяване" в областта на външни полови органи при жената и влагалището и.
Така се подобрява тонуса на влагалищните стени, еластичността и овлажняването по време на полов контакт, което прави сексуалния живот много по-добър и интензивен като усещане и  за двамата партньори.
 

Как протича процедурата?

 • увреждане на нерви
 • тендинит
 • остеоартрит
 • изгаряния
 • труднозарастващи рани
 • възстановяване и регенерация на костите
 • пластична хирургия
 • орална хирургия
 • регенерация на сухожилията
 • травми на гръбначния стълб
 • фасциит
 • при лечение на спортни травми
 • възстановяване след хирургични интервенции
 • заличаване на белези след  операции

Научните изследвания и клиничната практика са показали, че плазмотерапията е много ефективна за облекчаване на болката. Лечебния процес се доказва чрез ултразвук и магнитен резонанс, които показват окончателно възстановяване на тъканите след провеждане на плазмотерапия.
Лицето се почества от грим. На мястото на прилагането се нанася анестезиращ крем, престоява се около 30-40мин. КОжата се почиства се с антисептик и се пристъпва към процедурата с СО2 лазера.
Самата работа с него е около 20 мин като зависи от зоната, която се обработва. Не се усеща болка по време на работа.
Задължително се използват защитни очила от пациента и от лекаря по време на работа. След самата процедура трябва да се се спазва определен режим, който се обсъжда с пациента още преди процедурата.
 

Всички Ли Бръчки Можем Да Третираме?

Можем да подмладим цялото лице. Но дълбоките мимически бръчки могат да изтънеят, но не и да изчезнат напълно. Няма да се виждат толкова, ще се загладят, но не можем с лазер да прекъснем движението на мускула.
Затова се използва  ботулинов токсин. Фините бръчки, бръчките около очите се заглаждат. Релефът на кожата и тургорът се повлиява. Тенът се избистря и наблюдаваме цялостно стягане.
 

Какво Трябва И Не Трябва Да Се Прави Преди Процедурата?

При лазерните терапии от огромно значение е пациентът да няма скорошен тен. Въпреки, че лазерното подмладяване е подходящо за хора с по-тъмна кожа, не е редно да се работи върху участък, който е излаган скоро на слънце или ако се планирате подобна почивка.
Ако има тен може да се получи изгаряне. В интерес на пациента е да се откаже от цигарите 2 седмици преди записания час, както и за този период след това.
Пушенето не просто изсушава кожата, но може да попречи и на въздействието от насочения лъч. Ибупрофен /НСПВС/ и аспирин разреждат кръвта и не трябва да се приемат 1 седмица преди терапията.

За всички показания, противопоказания и режим който трябва да бъде спазван - преди, по време на и след процедурата ще бъдете информирани от нашите специалисти.