Skip to main content

Какво представлява криолиполизата?

Какво представлява криолиполизата?

Криолиполизата , обикновено наричана от пациентите " CoolSculpting ", използва ниска температура за разграждане на мастните клетки. Мастните клетки са особено податливи на въздействието на студа, за разлика от други видове клетки. Докато мастните клетки замръзват, кожата и другите структури са предпазени от нараняване.

Това е едно от най-популярните нехирургични лечения за намаляване на мазнините, с над 450 000 процедури, извършени по целия свят.

Причини пациентите да искат криолилиза

Пациенти, които желаят да намалят локализирана мастна изпъкналост, която продължава въпреки диета и упражнения, може да се интересуват от криолиполиза.

Кой не е кандидат за криолиполиза?

Пациенти със състояния, свързани със студ, като криоглобулинемия, студова уртикария и пароксизмална студова хемоглобулинурия не трябва да имат криолиполиза. Пациенти с отпусната кожа или лош тонус може да не са подходящи кандидати за процедурата.

Какво прави криолиполизата?

Целта на криолиполизата е да намали обема на мазнините в мастната издутина. Някои пациенти могат да изберат да бъдат третирани повече от една област или да отстъпят зона повече от веднъж.

Криолиполизата изисква ли анестезия?

Тази процедура се извършва без анестезия.

Процедура криолиполиза

След оценка на размерите и формата на мастната издутина, която ще се третира, се избира апликатор с подходящ размер и извивка. Проблемната зона е маркирана, за да се идентифицира мястото за поставяне на апликатора. За защита на кожата се поставя гел подложка. Апликаторът се нанася и издутината се вакуумира във вдлъбнатината на апликатора. Температурата вътре в апликатора пада и докато го прави, зоната изтръпва. Пациентите понякога изпитват дискомфорт от издърпването на тъканта от вакуума, но това отшумява в рамките на минути, след като зоната изтръпне.

Пациентите обикновено гледат телевизия, използват своя смарт телефон или четат по време на процедурата. След едночасовата процедура вакуумът се изключва, апликаторът се отстранява и зоната се масажира, което може да подобри крайните резултати.

Какви са рисковете от криолиполизата?

Степента на усложнения е ниска и степента на удовлетворение е висока. Съществува риск от повърхностни неравности и асиметрия. Пациентите може да не получат резултата, на който са се надявали. Рядко, при по-малко от 1%, пациентите могат да имат парадоксална мастна хиперплазия, което е неочаквано увеличение на броя на мастните клетки. Това е три пъти по-вероятно при мъжете, отколкото при жените и се наблюдава по-често при тези от латиноамерикански или латиноамерикански произход.

Възстановяване след криолиполиза

Няма ограничения за дейността. Пациентите понякога се чувстват болезнени, сякаш са тренирали. Рядко пациентите изпитват болка. Ако това се случи, пациентът трябва да се свърже с пластичния хирург, който може да предпише лекарства за няколко дни.

Какви са резултатите от криолиполизата?

Увредените мастни клетки се елиминират постепенно от тялото в продължение на четири до шест месеца. През това време мастната изпъкналост намалява по размер, със средно намаление на мазнините от около 20 процента.

Запазете час сега и спестете до 20% за първа процедура!

Моля въведете име и фамилия.
Невалиден телефонен номер.
Невалиден имейл адрес.
Моля, изберете дата, на която трябва да се свържем с вас.
Invalid Input